2017 pähkinänkuoressa

by - tammikuuta 09, 2018

Tämä vuosi on aluillaan, mutta täällä minun blogin puolella muistellaan vielä viime vuotta. Lontoon viimeinen osa on tulossa lähipäivinä, mutta tässä postauksessa halusin vielä palata vuoteen 2017 ja kaikkeen sinä aikana tapahtuneeseen. Vaikka 2017 oli maailmanlaajuisesti suhteellisen huono vuosi, minulle se oli yksi parhaimmista vuosista elämässäni.

20-21.1. Porvoo
Aloitin vuoteni käymällä parhaan ystäväni Vilma L:n luona Porvoossa. (Erittelen Vilman L-kirjaimella, sillä puhun tässä päivityksessä kahdesta eri Vilmasta) Tämä oli ensimmäinen vierailuni Vilman luona, sen jälkeen kun tämä muutti pois Kotkasta. Oli mukava tavata ystäväni kämppäkavereita ja nähdä missä tämä vietti aikansa nykyään. Kun Vilma muutti Porvooseen olin huolissani meidän ystävyyden katkeavan, mutta tämä vierailu auttoi minua ymmärtämään etten ollut menettämässä parasta ystävääni mihinkään. Lisäksi opin tällä matkalla, että kissat syövät latureita.


17.2. Huovisen lyhyet erikoiset
Onnistuin sotkemaan itseni ylimääräiseen näytelmään, kun nuorten ryhmän ohjaaja kääntyi meidän puoleemme. Kukaan muu ei näyttänyt innostuvan pyynnöstä, joten totesin, ettei minulla ollut syytä sanoa ei. Lisäksi en halunnut jättää ryhmää pulaan, sillä nämä kipeästi tarvitsivat vielä yhden näyttelijän mukaan.
Huovisen lyhyet erikoiset oli hauska projekti, jossa tutustuin paremmin teatterin vanhempaan porukkaan ja pääsin tekemään aikuisten näytelmää, nuorten ryhmän sijaan. Niin mukavaa kuin nuorten ryhmässä tekeminen onkin, tämä oli myös erityisen hauska prokkis ja olen hyvin iloinen, että lähdin mukaan tähän. Vaikka puolet esityksistä tulikin vedettyä silmätulehduksen alaisena.


18.2. Nöpö
Rakas toinen puoliskoni, jonka ansiosta viime vuosi oli onnellisin tähän asti.

17-19.3. Vilma 18v
Vilma (eri Vilma kuin tämän postauksen alussa) täytti 18-vuotta 13.3. mutta koska päivä oli maanantai, emme silloin juurikaan juhlineet tätä. Seuraavana viikonloppuna lähdimme bussilla kohti Jyväskylää. Vilma ei tosin tiennyt määränpäätämme, saati että edes lähdimme matkalle. Kaikki mitä Vilma tiesi, oli että olin varannut hänet koko viikonlopuksi.
Olin pakannut Vilman tavarat salaa ja varannut bussiliput. Ystävämme Carita oli lupautunut majoittamaan meidät ja yhdessä olimme suunnitelleet mihin baareihin ja muihin paikkoihin Vilman veisimme. Olin ostanut lahjaksi Vilmalle uuden baarimekon, korut ja laukun, jotta tällä olisi kaikki valmiina elämänsä ensimmäisellä baarireissulla.
Kaikki meni hyvin ja Vilma ainakin uskoakseni nautti matkasta. Aika meni syödessä, juodessa, seikkailemisessa ja juhlimisessa. Kaikin puolin reissu oli onnistunut ja yksi parhaista viikonlopuista vuonna 2017.


14-16.4. Pääsiäinen
Pääsiäisen vietimme perheen kanssa Imatran kylpylässä. Majoituimme kylpylän mökeissä, josta oli lyhyt matka hotellille. Olen itse hyvin suuri kylpylöiden ystävä ja tulette myöhemmin huomaamaan, että tämä oli vasta ensimmäinen monista kylpylä vierailuistani tänä vuonna.


4-6.5. Tarto
Toukokuussa Talokeskus vei kaikki työntekijänsä matkalle Tartoon. Tämä johtui siitä, että yritys täytti 40-vuotta. En ollut koskaan ennen käynyt Tartossa, joten lähdin matkalle hyvillä mielin ja täynnä jännitystä. Työkavereideni kanssa on aina mukava viettää aikaa, vaikka yksi meistä olikin Lontoossa, eikä siksi meidän mukanamme. Juhla-ateria oli suuri pettymys, mutta muuten matka oli oikein mukava ja seura loistavaa.


27.5. Flamingo
Kävimme Vilman ja äidin kanssa Sokos Hotel Flamingossa. Flamingo voi hyvinkin olla paras kylpylä jossa olen käynyt. Tykästyin etenkin aikuisten spa-osastoon. Kävimme myös hohtogolfissa ja keilaamassa, sillä kyseessä oli äidin äitienpäivä matka ja tämä oli saanut valita mitä teemme. Söimme hyvää ruokaa, shoppailimme ja juhlimme äitiä.


6.6. Kesäyön uni
Toinen teatteri produktio, jossa olin viime vuonna mukana oli Shakespearen Kesäyön uni. Roolini oli Puck ja tämä on varmaan lempiroolini kaikista tähän astisista produktioista, joissa olen ollut mukana. Puck oli hauska ja melko vapaa rooli. Sain hassutella ja naurattaa yleisöä, juksata keijuja ja taikoa ihmisiä rakastumaan vääriin henkilöihin. Itselleni jäi roolista hyvä fiilis ja tunsin onnistuneeni. Tämä oli myös ensikerta kun esiinnyin kesäteatterissa ja koko kokemus oli aivan loistava, vaikka kaikki esitykset olivatkin yhden viikon jokaisena päivänä.


12.6. Kesäloma part1
Pidin kesälomastani yhden viikon etukäteen, jonka vietin miltein kokonaan mökillä Vilman kanssa. Tai Balilla, kuten me koetimme itsellemme vakuuttaa. Söimme lettuja, nautimme rauhasta ja saunoimme.
Palasimme perjantaiksi mantereelle, vain lähteäksemme lauantaina Tallinnaan. Tämäkin oli unohtumaton reissu, nukkuvine ukkoineen ja hyvine ruokineen. Seura oli tietysti myös mitä mainiointa.


14.7. Kesäloma part2
Aloitin lomani Animeconilla. Lähdimme neljään pekkaan Kotkasta Kuopioon. Tämä oli viides animecon johon osallistuin ja neljäs vuosi perätysten. Cosseina oli Big Hero 6, Hiro ja The Flashin Barry.
Tuskin ehdittiin kotia nähdäkkään, kun lähdimme taas matkaan. Tällä kertaa kohti Viroa ja tarkemmin Saaremaata. Vietimme mukavan viikon ja nautimme merestä ja lämpimästä ilmasta. Saaremaa on ihana paikka ja lämpimimpinä päivinä, se korvasi hyvin etelänmatkat.
Vietin pari päivää kotona, ennen kuin lähdin serkkuni luokse helsinkiin. Vilma tuli perässä, päivää myöhemmin. Kävimme linnanmäellä ja vietimme aikaa muuten yhdessä.
Viimeisen viikon lomastani vietin mökillä. Olin suunnitellut meneväni Weekend festivaaleille ystävieni kanssa, mutta lopulta en halunnutkaan lähteä. Joku saattaisi sanoa tätä tuhlaukseksi, mutta minä olen hyvin tyytyväinen päätökseeni pysyä mökillä vielä viimeisetkin päivät.13.8. Pimu
Pieni Pimu haettiin 13. päivä. Pimusta on oma postauksensa, jonka voitte halutessanne lukea täältä.

9-10.9. Tracon
Aikaisemmin olimme aina käyneet vain Animeconissa joka vuosi, mutta viime vuonna innostuimme coneilusta ja lähdimme Vilman kanssa myös Traconiin. Tällä kertaa cosseina oli Maleficent elokuvasta Aurora ja Little Twin Starin Kiki. Nämä ovat yhdet lempi cosseistani ikinä ja etenkin Auroraan olin hyvin tyytyväinen.
Koko viikonloppu oli mitä ihanin ja Tracon oli vähintäänkin yhtä hyvä tapahtuma, kuin Animecon.


13.10. Helsinki
Minun synttäri viikonloppuni ja matkamme Helsinkiin. Tästäkin löytyy oma postauksensa täältä.

22.10. Syntymäpäivät
Pidän joka vuosi syntymäpäivät, vain jotta pääsen näkemään ystäviäni, jotka asuvat muualla kuin Kotkassa. Lisäksi minun syntymäpäivilläni on aina jokin pukeutumis teema. Tänä vuonna se oli aikakaudet. Olin jakanut jokaiselle, jonkin vuosiluvun, jonka mukaan näiden täytyi pukeutua. Asut olivat mitä hauskimpia ja syntymäpäivät sujuivat hyvin.


26.10. Lontoo
Viime vuoden ehdoton koho kohta. Lontoo postaukset: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 (5 osa julkaistaan heti kun saan sen kirjoitettua)

8.12. Pikkujoulut
Talokeskuksen pikkujoulut ansaitsivat oman mainintansa, vaikken aio tässä sen enempää sitä iltaa käsitelläkään. Kiitos kuitenkin ryhmä rämä tästä mahtavasta illasta!

31.12. Uusi vuosi
Kuin piste in päälle, uusi vuosi kruunasi koko vuoden. Seura oli parhaimmillaan ja oli ihana vaihtaa vuotta tärkeitten ihmisten kanssa. Matkasimme Porvooseen viettämään uutta vuotta ja vaikka aluksi olin hieman skeptinen illan sujumisesta, en vaihtaisi hetkeäkään. Ammuimme raketteja, söimme hyvin, joimme hyvin ja nauroimme yhdessä.


Nyt kerrattuani viime vuoden, on minun hyvä kääntää katseeni kohti tätä tulevaa. 2018 on täynnä uusia ja jännittäviä asioita, mutten tahdo odottaa liikoja, jotten pety. Aion siis lähteä uuteen vuoteen valmiina kaikkeen. Toivoa saa kuitenkin aina ja toivonkin tältä vuodelta uusia seikkailuja, omilleen muuttoa, opiskelu paikan saantia ja aikaa ystävien, nöpön ja perheen kanssa.
Toivottavasti teillä oli hyvä viime vuosi ja jos haluatte jakaa jotain vuodestanne, kuuntelen enemmän kuin mielelläni. Jos viime vuotenne ei ollut hyvä, muistakaa, että nyt on aikanne aloittaa uusi ja toivottavasti parempi vuosi.

You May Also Like

1 kommenttia