Vuosijuhlat

by - maaliskuuta 17, 2018

Viime viikon lauantaina olimme Vilman kanssa Porvoossa Hepo ry:n vuosijuhlissa. Nämä olivat ensimmäiset vuosijuhlat joihin olen osallistunut, sillä enhän ole vielä opiskellut yliopistossa tai ammattikorkeassa vielä päivääkään. Tänne meidät kuitenkin kutsui ystäväni Vilma L.Juhlan pukukoodi oli tumma puku, joka naisella tarkoitti nilkkoihin asti pitkää iltapukua. Meillähän ei sellaisia valmiiksi ollut, kun vanhojentanssi pukukin oli jo jäänyt pieneksi. Oman mekkoni löysin Zalandolta ja Vilman mekon jouduimme hakemaan Haloselta. Kumpikin oli alennuksessa ja selvisimme alle 200 eurolla yhteensä, jota olin pitänyt melko mahdottomana toiveena.

Vuosijuhlia varten matkasimme siis Porvooseen. Vaihdoimme mekot vasta juhlapaikalla, sillä olimme siellä etuajoissa. Pienessä vessakopissa iltapuvun vaihtaminen ei muuten ole mikään ihanin kokemus, mutta siitäkin sevittiin. Hiuksista ei ollut huolta, sillä olin käynyt samana aamuna kampaajalla laittattamassa hiukseni, sillä en osaa laittaa omia hiuksiani, saati sitten lyhyitä hiuksia ylipäätään. Vilmalle olin vääntänyt nutturan jo kotona.


Juhla alkoi viiden aikoihin, yhdistyksien tervehdyksillä ja lahjojen jaolla. Ikäväkseni sain tietää, että vujuissa on tapana antaa lahjaksi jaloviinaa, joka kuuluu aukaista heti ja kierrättää kaikilla. En tästä ollut niinkään innoissani, sillä jaloviina on pahaa. Koetin kuitenkin kestää, mutta siinä kohtaa kun liikkeellä oli jo yli viisi pulloa, luovutin.
Ilta jatkui puheilla ja ruualla, joka oli aivan super hyvää. Kermaperunoita, lihaa ja kermaista sienikastiketta. Lisäksi monia erilaisia salaatteja ja leipää. Tässä kohtaa varoitan teitä, älkää koskaan pyytäkö ketään hakemaan teille lisää ruokaa. Hakekaa itse. Vilma L. kävi minun puolestani, koska itse en kehdannut. Pyysin vähän lisää ja sain valtavan annoksen. Niin että tästä oppineena, ensi kerralla käyn itse.


Lauloimme vujuissa melko juoma painotteisia yhteislauluja ja kuuntelimme vujujen esiintyjää, Varskia. Ilta oli yllättävän hauska ja koska Vilma L. oli antanut vujuista hiukan erilaisen kuvan, olin jopa yllättynyt rennosta ilmapiiristä joka juhlissa vallitsi. Illalla tanssittiin vielä kaksi valssia ja ne jotka eivät vielä olleet saaneet tarpeekseen (tbh kaikki paitsi minä), joivat vähän lisää.


Tästä siirryttiin yhdentoista jälkeen La Fiestaan jatkoille. Fiestasta tahdon sen verran sanoa, etten ole koskaan käynyt niin ihmeellisen mallisella iltaklubilla. Ensimmäisenä oli tavallinen baari, jonne pääsit maksamalla narikan, mutta iltaklubille päästäksesi jouduit maksamaan lisää sen jonossa. Iltaklubi sisälsi baarin ja tanssilattian, karaoke huoneen ja erillisen pikkubaarin. Lisäksi Fiestassa on Retro osa, joka ikäväksi oli K24. Alex kävi siellä kertaalleen, kun oli meistä ainoa jolla oli tarpeeksi ikää.Ilta oli mukava ja reissu muutenkin onnistunut. Paitsi jos kysytte niiltä, joita krapula pahastikin runteli. Minä en kuitenkaan ilokseni kuulunut siihen ryhmään ja odotankin innolla tämän viikonlopun reissua. Siitä enemmän ensi viikolla, sillä olen siitäkin ajatellut postauksen naputella tänne teille.
Oletteko te käyneet vujuilla? Millaisia kokemuksia teillä on sieltä?

You May Also Like

0 kommenttia